Araç Temel Bakım Kuralları

Dünyadaki bütün otomobil üreticileri belirli aralıklarla arabaların servislerde bakım yapılmasını isterler, düzenli yapılan kontroller ve bakımlar size para ve zaman kazandıracağı gibi kullanmış olduğunuz aracınızın ömrünü de uzatacak ve ikinci el değerini arttıracaktır.
Temel olarak günlük bakımda Frenleri ve direksiyon dönüşlerini kontrol ediniz, sinyal lambalarınızın ve halk dilinde dörtlü olarak adlandırılan acil sinyal lambalarının çalışıp çalışmadığından emin olunuz ve farlar arka stop lambaları gibi sizi trafikte sürücülere ve yayalara gösteren lambalarınızın temizliğini kontrol ediniz.
Aylık bakımda motor yağı seviyenizi kontrol etmeyi ihma etmeyiniz, aracınızın soğutma sisteminde “radyatör, antifiriz” herhangi bir sızıntı olup olmadığını gözle muayene ediniz. Son dönemlerde üretilen araçlarda seviye barı bulunan şeffaf depolar bulunmaktadır. 50/50 kalıcı antifriz ve su karışımı ile doldurunuz. Not: bu işlemi yapmadan önce motorun soğuk olduğundan emin olunuz aksi takdirde basınçlı kapağı açmayınız.
Aracınızın cam silecek su deposunu kontrol ediniz ve her zaman dolu tutunuz. Depoyu doldurma işlemini tamamladıktan sonra, aracınızın silici lastiklerini, üzerine bir miktar çözücü dökerek temizleyiniz, ve lastik kayışlarınızı kontrol ediniz. Üzeri aşınmış camlanmış yada sıcakta kavrulmuş kayışları değiştiriniz. Kayış kasnakları parmağınızla bastırdığınızda hafif esneyecek seviyede olmalıdır. “tahmini 10-15 mm”
Ayda bir defa direksiyon hidrolik yağını kontrol ediniz eğer azalmışsa tamamlayınız, aracınızı özellikle park ederken farkı hemen fark edeceksiniz.
Aracınızın motoru çalışır sıcak durumdayken park frenini çekiniz ve transmisyon yağ seviyesini kontrol ediniz. Eksikse tamamlayınız ama gereğinden fazla yağ doldurmayınız.
Araç lastik basıncını kontrol ediniz ve tavsiye edilen basınç seviyesinde tutunuz.  Aracınızın lastik yüzeyindeki ve dişlerindeki kesikleri ve dikkat çeken diğer hasarları olup olmadığını arada bir kontrol ediniz.

Aracınızın tekerlek açı ayarları birbirinden farklıysa muhtemelen  balansının bozuk olduğunu gösterir.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir